veikkaus.info/suomi/veikkaus/ohjeet/veikkaus_yksinoikeus_kumottu.html

Valtion laiton rahapelimonopoli päättyi tuomioistuimen päätöksellä

Suomen viranomaisten, lehtien ja television yhdessä esittämien väärien väitteiden vuoksi on syytä todeta, että Euroopan Unionin tuomioistuin on todennut Veikkaus Oy:n kaltaisen valtion rahapelimonopolin laittomaksi vuonna 2010 tekemällään päätöksellä (Court of Justice of the European Union PRESS RELEASE No 78/10: "the preventive objective of that monopoly can no longer be pursued, so that the monopoly ceases to be justifiable"). Tämän päätöksen seurauksena Saksan suurin yksityinen vedonvälittäjä on avannut noin 1100 katutason myymälää Euroopan Unionin alueelle (tipico-wettshop.com)


Monopolia ei edes ollut olemassa mutta lain kiertäminen jatkuu

Laittomien rahapelijärjestelyjen purkamispäätös perustui havaintoon, ettei yhdelläkään monopoliksi väitetyllä yrityksellä ollut yksinoikeutta kaikkiin rahapeleihin ja ettei väitettyä monopolia ollut siksi lainkaan olemassa. Päättämällä yhdistää erilliset näennäismonopolinsa yhdeksi Veikkaus-nimiseksi yhtiöksi, laillista esivaltaa vastaan niskoittelevat suomalaiset rahapeliyhtiöt ovatkin jo yrittäneet kiertää määräyksiä.

Kiemurtelu ei onnistu. Velvollisuus purkaa laittomat järjestelyt oli tiedossa jo useita vuosia aikaisemmin eikä oikeutta luoda uusia monopoleja ole ollut olemassa Euroopan Unionin tuomioistuimen velvoittavan päätöksen jälkeen. Päätöksessä on myös muita yksityiskohtia, jotka estävät Unionin jäsenvaltioita asettamasta rajoituksia markkinoille pyrkiville yksityisille yrityksille

Paikallinen valvova viranomainen totesi monopolin laittomaksi

Vastaava päätös tehtiin kuitenkin Suomessa jo huomattavasti aikaisemmin, kun Suomen sisäasiainministeriön poliisiosaston arpajais- ja asehallintoyksikkö antoi asiasta kirjallisen lausunnon vuonna 2005. Tämän paikallista vedonlyöntiä valvovan viranomaisen lausunnon mukaan Suomen arpajaislaki ei aseta kenellekään rajoituksia järjestää pitkävedon kaltaisia rahapelejä sekä näin kerätä yleisöltä rahaa vastikkeetta.

Rahapelien järjestämistä ja mainostamista varten pyydetyn kirjallisen lausunnon ovat allekirjoittaneet yksikön päällikkö, hallitusneuvos Jouni Laiho ja ylitarkastaja Janne Kaukonen. Veikkaus Oy:n kaltainen kuvitteellinen rahapelimonopoli on siten paikallisenkin viranomaisen mukaan laiton ja sellaiset tekaistut järjestelyt on pitänyt purkaa ylintä päätösvaltaa käyttävän Euroopan Unionin tuomioistuimen päätöksellä viimeistään vuonna 2010.

Pikkuvirkamiesten ja pienpoliitikkojen ylimielisyys voittaa yksimielisyyden

Kilpailun puuttumiseen perustuville monopoleille käy huonosti, kun ne joutuvat kohtaamaan kilpailua. Siksi kaikkein heikkotasoisimmat virkamiehet ja jopa vaaleilla valitut luottamushenkilöt yrittävät rajoittaa kansalaisten laillisia oikeuksia. Aivan yksimielisiä nämä eivät aina ole mutta ylimielisyyttä ei ole osattu riittävästi kätkeä.

Keskisuomalainen-lehden myöhemmän uutisen 07.07.2016 03:00 mukaan Veikkaus ei haikaile monopolia verkossa: "Arpajaislakiuudistusta valmisteleva hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriöstä sanoi Lännen Median haastattelussa toukokuussa [2016], että ulkomaisten rahapelisivustojen blokkaaminen selvitetään. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg tyrmäsi Laihon ajatuksen." (ksml.fi/kotimaa/Veikkaus-ei-haikaile-monopolia-verkossa/795838)

Sekavasti käyttäytyneen Laihon lisäksi samalla paljastui muitakin suomalaisten laillisten oikeuksien rajoittajia, uhittelijoita ja ennakkosensuurin vaatijoita. Mitkä tiedot juuri sinulta pitäisi salata kun se ei ole edes teknisesti mahdollista? Millä perusteella suomalaisilla ei olisi Euroopan Unionin kansalaisille taattuja oikeuksia, vaikka velvollisuudet kuitenkin ovat?

Iltalehden 16.7.2016 klo 10.04 mukaan Kokoomuksen edustajana vaaleissa europarlamenttiin valittu "europarlamentaarikko Sirpa Pietikänen (kok) kertoi Suomi-areenan keskustelulavalla kannattavansa blokeerausta [eli etteivät suomalaiset saisi lukea haluamiaan ulkomaisia nettisivuja]" (iltalehti.fi/uutiset/2016071621915946_uu.shtml). Vain harvoin kukaan vaaleilla valittu henkilö on noin heikkolaatuisesti typerehtien hyökännyt kaikkien suomalaisten perusoikeuksia vastaan.

Rahastus ja naurettava vastaisku

Liian alhaiset kertoimet aiheuttavat Veikkaus Oy:n asiakkaille vahinkoa ja riippuvuutta tappiollisesta pelaamisesta. Pahimmillaan Veikkauksen hinnat ovat vähintäänkin kuusinkertaiset parhaiden ulkomaisten kilpailijoiden hintoihin verrattuna, kun tarkastellaan keskimääräistä häviötä yhtä pelattua ottelua kohden. Nämä vahingot, joiden aiheuttamista voidaan kutsua lain tarkoittamaksi kiskonnaksi, ovat juuri niitä tekaistulla kuvitteellisella monopolilla aiheutettuja haittoja, joita Veikkaus on ilmoittanut pitävänsä olemassaolonsa perusteena. Rahastajana Veikkaus Oy onkin ehkä paras kaikista mutta asiakkaiden kannalta eräs kaikkein huonoimmista. Jos Veikkaus Oy aikoo jatkaa asiantuntijapelien kuten pitkävedon tarjoamista tulevina vuosina, kertoimien nostaminen kansainväliselle tasolle on välttämätöntä.

Parhaat ammattivedonlyöjät voivat tehdä omalla yhteispelillään myös kertoimia voimakkaasti muuttavan vastaiskun Veikkauksen väärin aseteltuja kertoimia vastaan. Ilmoittamalla Veikkaukselle omat pelikohteensa ja mahdolliset suuret panoksensa ennen kertoimien julkaisemista, pitkävedon suunniteltuja kertoimia joudutaan muuttamaan tai muiden maiden vedonlyöjiltä suljettu paikallinen pitkäveto muuttuu Veikkaukselle kannattamattomaksi. Samalla yhdessä ulkomaisten vedonvälittäjien kertomien kanssa syntyy niinsanottu "arbitrage"-tilanne, jossa voittaminen on muillekin vedonlyöjille varmaa.

Veikkaukselle annettavien ilmoitusten ei tarvitse edes olla totta. Riittää ilmoittaa seuraavaa: "pudottakaa tämän kohteen ja merkin kerrointa ja nostakaa vastaavasti muiden merkkien kertoimia, tai otamme pelaamalla rahanne". Jos Veikkaus ei muuta suunnittelemiaan kertomia, vedonlyöjät voittavat juuri siksi. Jos Veikkaus muuttaa kertoimia, vedonlyöjät voittavat juuri siksi.

Mahdollisuuden tähän tarjoavat Veikkauksen tekaistu kuvitteellinen monopoli, pitkävedon pienuus ulkomaisiin kilpailijoihin verrattuna ja pelaamisen estäminen muiden maiden vedonlyöjiltä. Haitta on täten hyöty, kun sen oikein oivaltaa.

Oletettavasti Veikkauksella ei edes osata itse osallistua ulkomaisten kilpailijoiden peleihin, joilla paikallisen vedonvälittäjän väärin aseteltuihin kertoimiin perustuvat menetykset voitaisiin estää kertoimia muuttamatta. Tämä on vuosikymmenien ajan vedonvälittäjien yleisessä käytössä ollut perinteinen menetelmä.

Tekijänoikeudet internetissä päättyivät

Euroopan Unionin tuomioistuin lakkautti myös tekijänoikeudet internetissä. Tekijänoikeuden haltijan internetin avulla julkaiseman aineiston -- kuten esimerkiksi urheilun ja vedonlyönnin pelilistan, vedonlyönnin kerroinluettelon, otteluiden tulokset, muun uutisen ja sellaisen osan -- saa nyt tekijänoikeusväitteistä huolimatta laittaa omille nettisivuilleen sekä linkkinä että siten kuin se olisi uuden julkaisijan oman nettisivuston osa ja tämän omaa tuotantoa.

Mitään tekijänoikeuteen perustuvaa rajoitusta ei ole olemassa, mikäli kyseessä on sama yleisö, jonka saatavilla aineisto on tekijänoikeuden haltijan tätä aineistoa julkaistessa ollut tai tämän yleisön osa (Court of Justice of the European Union, PRESS RELEASE No 20/14, Luxembourg, 13 February 2014, Judgment in Case C-466/12, Nils Svensson and Others v Retriever Sverige AB). Tekijänoikeus internetissä päättyy täten ensimmäiseen julkaisemiseen eikä muun julkaisijan tarvitse sen jälkeen mainita edes lähdettä.

Veikkaus ei ole veikkaus -- mutta mikä on Käytäntö ja ketkä Veikkausta kiittävät?

Aivan kaikkialle ei laittomaksi todetun kuvitteellisenkaan monopolin valta ylety. Arvaamista tarkoittava suomen kielen yleissana "veikkaus" ja siihen perustuvat yksityishenkilöiden rekisteröimät verkkotunnukset eivät ole kenenkään henkistä omaisuutta eivätkä erityisesti vuonna 1940 perustetun "Oy Tippaustoimisto Ab":n eli nykyisen "Veikkaus Oy":n omaisuutta -- Regulation (EU) No 2015/2424 of the European Parliament (European Union trade mark regulation, European Union Intellectual Property Office EUIPO, oami.europa.eu).

Myöhempien tapahtumien perusteella erikoisinta on, että toimivaltaisen ylimmän tuomioistuimen velvoittavaa päätöstä ei tarvitse noudattaa Suomessa, vaikka Saksassa noudatetaankin. Aina voidaan sopia salaa paikallisesti, että tehdään toisin kuin on päätetty ja aina löytyy joku tekaistu järjestely, jolla viranomaisten ja virkamiesten laitonkin menettely saadaan näyttämään lailliselta. Tämä koskee Suomen Käytännössä kaikkea, kun tekijät ja edunsaajat ovat oikeat. Tässä yhteydessä pitää tietää ja muistaa mitä isolla alkukirjaimella kirjoitettu Käytäntö tarkoittaa.

Parhaat ammattivedonlyöjät kiittävät Veikkausta tehokkaasti hoidetusta rahankeruusta voittajia varten. Paikallisia pienpoliitikkoja ja pikkuvirkamiehiä ei ole edes tarvinnut erikseen voidella, vaan koko laiton järjestely on luotu tiedostamattomasta yhteisestä halusta näiden kaikkien osallisten kanssa sopien. Ainakaan pitkävedon osalta tässä ei ole eikä voi olla kyse korruptiosta, koska suurelta joukolta pieniä vedonlyöjiä kerättyjä rahoja ei oteta itselle, vaan ne jaetaan tuntemattomille ammattivedonlyöjille.

Mitään huonoa tästä ei tarvitse sanoa. Kaikki on suunnitellusti hyvin, sillä Veikkaus Oy:n tekaistu laiton monopoli pystyy todella tehokkaasti keräämään rahaa muutamille ammattimaisille vedonlyöjille. Iloitkaamme tästä yhdessä Veikkaus Oy:n koko henkilökunnan kanssa. Veikkaus on ammattimaisten vedonlyöjien paras avustaja!

veikkaus.info/suomi/veikkaus/ohjeet/veikkaus_yksinoikeus_kumottu.html
 


veikkaus.info Vienna Austria & Helsinki Finland (1899) -- | english | sports_betting | intertops_press_releases | casino | other | poker | sportsbook | nigeria | suomi | veikkaus | ohjeet | pelipaikat | veikkaussivustot | kadonneet | vihjeet | puhelinvihjeet |