<< #00108 >> veikkaus.info/suomi/veikkaus/ohjeet/info.html -- Vienna Austria & Helsinki Finland (1902) -- | english | sports_betting | intertops_press_releases | casino | other | poker | sportsbook | nigeria | suomi | veikkaus | ohjeet | pelipaikat | veikkaussivustot | kadonneet | vihjeet | puhelinvihjeet |

Johdanto

Seuraava kirjoitus perustuu sisäasiainministeriön poliisiosaston arpajais- ja asehallintoyksikön minulle pyynnöstäni antamaan kirjalliseen lausuntoon SM-2005-00826/Tu-523 ja kertoo menettelyistä sekä peleistä, joiden ei sisäasiainministeriön kannan mukaan ole katsottava kuuluvan arpajaislain 1047/2001 soveltamisalaan. Esimerkiksi pitkäveto on lausunnon mukaan tällainen peli.


Toisin sanoen -- Veikkaus Oy:llä ei ole eikä ole koskaan ollut oman alansa yksinoikeutta Suomessa. Jos pelaat Veikkaus Oy:n pelejä, katso kuinka hyviä eräät pitkävetovihjeet ovat. Parempaa on kuitenkin olemassa tai ainakin voisi olla olemassa kuten seuraavassa kerron.

Vaihda vedonlyönti, pokeri ja pörssin rahapelit ennustuksiin

Olen sisäasiainministeriön poliisiosaston arpajais- ja asehallintoyksikön laillistama ennustaja, joka antaa ennustuksilleen takuun. Mahdollisesti olen ainoa tällainen ennustaja koko maailmassa. Ennustan Veikkaus Oy:n jalkapallon ja jääkiekon yksittäin pelattavien (S) pitkävetokohteiden tuloksia. Jos ottelu ei pääty Veikkauksen peliehtojen mukaisesti kuten ennustin, palautan ennustuksen myynnistä saamani maksun. Lisäksi maksan vahingonkorvauksia.

Palautettavien maksujen ja vahingonkorvausten määrä on kääntäen verrannollinen kunkin ottelun eri tulosvaihtoehtojen ennustusten kokonaismyyntiin ja suoraan verrannollinen ennustuksesta maksettuun hintaan. En ota tästä mitään itselleni, mikä merkitsee, että ennustusten ostaminen on paljon kannattavampaa kuin osallistuminen yhdenkään vedonvälittäjän tarjoamaan vedonlyöntiin, veikkaukseen, lottoon, pokeriin tai pörssin rahapeleihin.

Ennustuksia on kolme erilaista: ottelun tulos ei ole ykkönen, ottelun tulos ei ole risti, ottelun tulos ei ole kakkonen. Ennustuksen tarkka kohde, hinta, maksutapa ja maksuajankohta molempiin suuntiin sovitaan henkilökohtaisesti etukäteen ennen maksamista. En säilytä itse mitään ostajien tietoja enkä osallistu rahan käsittelyyn mutta napeilla tässä ei pelata.

Toiminnan laillisuus perustuu sekä ennustajan oikeuteen antaa työlleen takuu että sisäasiainministeriön poliisiosaston arpajais- ja asehallintoyksikön lausuntoon SM-2005-00826/Tu-523 oikeudestani tarjota vastaavia maksullisia ennustamispalveluita kuin Veikkaus Oy. Lausunnon allekirjoittivat 23. helmikuuta 2005 yksikön päällikkö, hallitusneuvos Jouni Laiho sekä ylitarkastaja Janne Kaukonen. Lausunnon mukaan arpajaislaki ei rajoita oikeuksiani myydä tässä kuvailemiani ennustuksia milloin tahansa. En kuitenkaan vastaa viranomaisrikollisten häiriköinnistä, ristiriitatilanteista enkä niiden seurauksista.

Ennustan myös lottonumeroita sekä tarjoan vedonlyönnin vihjeitä ja apuvälineitä. Ennustukset ja vihjeet ovat kaksi eri asiaa. Takuu ei koske vihjeitä ja vedonlyönnin apuvälineitä eikä niillä saatavia tuloksia, vaan ainoastaan ennustuksia. Annan siis esimerkiksi lottonumeroiden ennustuksille takuun. Jos ennustan lottonumeron väärin, palautan rahat ja maksan vahingonkorvauksia. Kerron toiminnan aloittamisesta ja sisällöstä näkyvästi osoitteessa veikkaus.info hieman myöhemmin.

Lottoarvonnan huijaukset

Helpoimmin huijaus tapahtuu siten, että lottopallot tehdään keskenään erilaisiksi. Pallojen painoerot, epäkeskisyys ja sisäistä kitkaa aiheuttava hankaava täyte kuten hiekka ovat täysin huomaamattomia -- erityisesti kun pallojen liikkeitä arvontakoneessa ei saa enää kuvata eikä esittää televisiossa. Kun haluttu rivi valitaan etukäteen satunnaisesti ja arvontakoneen pallot tämän rivin mukaisesti, huijaus ei näy lottonumerotilastoissakaan. Huijareiden ei tarvitse edes voittaa päävoittoa. Riittää, että lottorivissä on muutama varma numero, mikä takaa huijareille suuren joukon pikkuvoittoja. Jollakin viikolla käy tätäkin paremmin.

Lottohuijaus on yksinkertaista. Italian valtiollisessa lotossa järjestäjät jäivät muutamia vuosia sitten kiinni hauskasta tempusta, jota Suomessa ei voi kuitenkaan käyttää. Koska Italian arvonnassa pallot valitsi koneen sijasta ihminen paljain käsin, etukäteen päätetyn oikean lottorivin pallot oli lämmitetty, jotta arpoja osasi tarttua juuri niihin silmät peitettynä. Tämä on siis todellinen paljastunut petos, tekotavaltaan hauska mutta vakava rikos.

Suomessa taas eräs Veikkaus Oy:n lottoa tunteva työntekijä on ilmoittanut Veikkauksen käyttäneen eripainoisia palloja, mikä ei varmasti hymyilytä ketään. Jotta suomalaisia ei huijattaisi, pyrin Veikkaus Oy:n lottoarvonnan todelliseksi valvojaksi nykyisten irvikuvien tilalle. Koulutukseni, kokemukseni ja asemani vuoksi olen tällaiseen tehtävään erityisen sopiva. Vahdin muutenkin viranomaisrikollisia enkä varmasti kuulu heidän joukkoonsa.

Veikkaus Oy ei ole kiistänyt esittämääni tietoa, että Veikkauksen lottoarvonnassa on käytetty eripainoisia palloja halutun lottorivin aikaansaamiseksi. Tähän kiistämättömyyteen on olemassa hyvä syy: eripainoisten lottopallojen käyttö asiakkaiden huijaamiseksi Veikkaus Oy:ssä on kiistaton tosiasia. -- Tämä Veikkaus Oy:n huijaustapaus käsiteltiin aikoinaan lehdissä ja huijauksesta kertonut Veikkauksen työntekijä irtisanottiin.

Pyydän lukijoiltani kannatusta valvojan tehtävään.

Huomautuksia

Veikkaus Oy:n työntekijät lukevat tätä sivua usein koneella "gate.veikkaus.fi". Tämä on erityisen mielenkiintoista, koska olen jatkuvasti useiden kuukausien ajan pyytänyt Veikkausta korjaamaan nettisivuillaan antamansa virheelliset tiedot mutta virheitä ei ole suostuttu korjaamaan eikä minulle ole suostuttu vastaamaan. Veikkaus Oy ei ole lainkaan sillä tasolla, millä vedonlyöntialalla toimivan yrityksen tulee olla. Monopoliksi itseään luulevan yrityksen ylimielisyys omia asiakkaitaan kohtaan on silmiinpistävää. Veikkaukselle annetuista toistuvista huomautuksista välittämättä, useita kymmeniä täysin selviä virheitä kuten vääriä tuloksia on jätetty korjaamatta. Vain äärimmäisen harva yritys millään alalla käyttäytyy noin tökerösti.

Väite, että Veikkaus Oy:llä olisi alansa yksinoikeus, on arpajaisten kuten veikkauksen, vedonlyönnin ja loton toimiluvista päättävän sisäasiainministeriön poliisiosaston arpajais- ja asehallintoyksikön minulle antaman kirjallisen lausunnon SM-2005-00826/Tu-523 perusteella naurettava. Lausunnon oikeudestani tarjota vastaavia maksullisia ennustamispalveluita kuin Veikkaus Oy, allekirjoittivat 23. helmikuuta 2005 yksikön päällikkö, hallitusneuvos Jouni Laiho sekä ylitarkastaja Janne Kaukonen. Toisin kuin Veikkaus Oy:n toimilupa, joka päättyy vuoden 2011 lopussa, tämä lausunto ja sen takana olevat tosiasiat eivät vanhene koskaan.